Ετήσιος Χορός

Ο Σύλλογος Ποντίων Ηλιουπόλεως «Αλέξανδρος Υψηλάντης» διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία τον ετήσιο χορό του, ο οποίος αποτελεί πλέον καθιερωμένη εκδήλωση.
Στα πλαίσια της συγκεκριμένης εκδήλωσης συμμετέχουν και τα τρία τμήματα του συλλόγου- το αρχάριο, το προχωρημένο και το τμήμα ενηλίκων- με παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο.
Το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξη ότι με το πέρασμα του χρόνου όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγκαλιάζουν την ποντιακή παράδοση και προσπαθούν να συμπληρώσουν τον κύκλο του πολιτισμού μας πλούτου, ενώ ταυτόχρονα προβάλλεται το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας που γίνεται στους κόλπους του συλλόγου υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων Κ.Πετρίδη Αμανάτιου και Κας. Αποστολίδου Δήμητρας.
Το γλέντι διαρκεί μέχρι το πρωί με αμείωτο κέφι, ενώ οι χορευτές και οι χορεύτριες κερδίζουν το χειροκρότημα του κόσμου και υπενθυμίζουν ότι υπάρχει μια πλούσια παράδοση την οποία οφείλουμε να διαδώσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε.
Επιπροσθέτως, η χοροεσπερίδα αυτή είναι μια ευκαιρία για να ανταμωθούν τα μέλη του συλλόγου και αν ενδυναμώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Τέλος, αξίζει να επισημανθεί το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος χορός διεξάγεται με την πολύτιμη συμβολή των χορηγών του συλλόγου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται και στην εκάστοτε πρόσκληση που τυπώνετα