Κοπή Πίτας

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ Καλαντάρτς !!!! ( Καλαντάρτς και νέων έτος, καλώς έρθετε και φέτος )

Αρχή κάλαντα και αρχή του χρόνου, πάντα κάλαντα παντά του χρόνου......................

Με αυτές τις ευχές υποδεχόμαστε κάθε πρωτοχρονιά το νέο έτος. Έτσι σαν καλοί οικοδεσπότες του συλλόγου, κάθε αρχή του χρόνου το Δ.Σ σε συνεργασία με τα χορευτικά, τους χοροδιδασκάλους του, τη χορωδία και τον χορωδό του, υποδέχεται Μέλη, Φίλους και Φίλες καθώς επίσης πολλούς Επίσημους και Αδερφά Σωματεία στην καθιερωμένη ανοιχτή εκδήλωση του συλλόγου ' της κοπής Βασιλόπιτας ' για το καλό του χρόνου.
Η εκδήλωση αυτή είναι μία εκδήλωση χαράς ! Τα παιδία, σε συνεργασία με τους χοροδιδασκάλους και τον χορωδό μας, παρουσιάζουν στην Ποντιακή διάλεκτο αλλά και την Ελληνική Γλώσσα, κείμενα - σκετσάκια - τραγούδια - κάλαντα - χορούς και μικρές θεατρικές παραστάσεις εορταστικού περιεχομένου, φερμένα από την πατρίδα.
Στο τέλος της εκδήλωσης , όπως αρμόζει σε κάθε σπιτικό, όσο και στο σύλλογο μας, ο αρχηγός της οικογενείας ( συνήθως ο πατέρας ) δηλ. ο Πρόεδρος του συλλόγου, κόβει την βασιλόπιτα και εύχεται στον καθέναν, Υείαν - Ευλοείαν και καλόν καρδίαν..., εφόσον όμως πρωτίστως πάρουμε την ευλογία του Θεού από τον Πατήρ Τιμόθεο της ενορίας μας.
Έτσι για το καλό του χρόνου δεν φεύγει κανείς παραπονεμένος, μιας και ο τυχερός του φλουριού κερδίζει μια ασημένια εικόνα της " Παναγίας Σουμελά ", ενώ όλοι οι υπόλοιποι γλυκαίνονται με τα εδέσματα και ποτά του μπουφέ που προσφέρει ο σύλλογος όμως ετοίμασαν με ευλάβεια και χαρά τα μέλη του συλλόγου.

Χρόνια Πολλά και του Χρόνου !!!!